Grindebacken Strandhak & Handelsbod
Musik

Konserter på Grindebacken

Sommaren 2022 kommer vi ha flera konserter på Grindebacken Strandhak. Nedan kan du se bild och lyssna på de artister som kommer att gästa vår scen i år. 

Biljetter går även att köpa på plats, men då det finns ett begränsat antal rekommenderar vi att du bokar dina biljetter innan. 

Klicka här för att boka biljetter via tickster

Hederos & Hellberg

David Urwitz

Kristofer Åström 

Slowgold

Slowgold

Taube Amore

En musikalisk resa genom Evert Taubes diskografi 

Följ med våra musicerande och sjungande resenärer genom de mystiska, feberheta åren i Argentina till Medelhavets glimrande kuster och till de ensamma slutackorden i Sverige. Låt dig beledsagas av tango, milongas och kreolvals. Så håll Evert hårt i handen, för nu reser vi! Vamos!


Med Timo Nieminen, Gunnar Frick, Pär Öjerot och Henrik Cederholm.

Biljetter går även att köpa på plats, men då det finns ett begränsat antal rekommenderar vi att du bokar dina biljetter innan. 

Klicka här för att boka biljetter

Event

Evenemang och workshops

Under sommaren kommer Grindebacken Strandhak och Handelsbod att öppna sina dörrar för flera roliga evenemang och workshops. Nedan kan du se och läsa mer om det som händer hos oss denna sommar. 

Midsommardagen på strandhaket, After Beach!

Goa priser i baren, schysst musik och bättre häng!

Fira midsommar med oss på strandhaket på midsommardagen den 25:e juni. Vi har öppet från 14 till 22 för alla intresserade. Njut av festlig musik och goda drinkar i solen.

Från kl. 22 fortsätter kvällen med 18-årsgräns och ett begränsat antal platser. Reservera din plats genom att maila adressen nedan med ämnet "Efterfest".

Välkomna på After Beach!

25 juni

Island Conjunction

Söndag den 7:e augusti anordnar vi en kväll fylld med livemusik på Grindebacken!

Musiken kommer spelas från eftermiddag till kväll med syfte att fira mareldens ankomst.

Island Conjunction är ett musikaliskt projekt grundat på Gullholmen. Ett musikprojekt vars syfte är att skapa fler musikaliska möten på denna mycket speciella ö. Conjunction är tidpunkten då två olika banor eller kretslopp, lika så planeter, möts. Vägar korsas mellan människor, miljöer, toner och platser.  

 Vi erbjuder ett festivalinspirerat arrangemang med fyra separata spelningar. Evenemanget kommer pågå från klockan 17 fram tills 22. Mat och trevliga priser på utvald dryck och andra festligheter erbjuds!

SPELSCHEMA 

17:00 Holy drone 

André född och uppvuxen strax utanför Lissabon, Portugal, öppnar kvällen med att spela akustiskt och experimentellt Gitarrspel. 


17:30 Jelkeby + Chaby, 

En duo som består av Elsa och André Chaby (en till som heter André, men en annan André!).  Låtar inspirerade av Bluegrass, folkmusik och primitiv gitarr som dem har format tillsammans under Gullholmens säsongsskiften med instrument funna på Loppis och nära släktens dammiga vindar.


19:00 Simon Thärn

Simon Thärn ör ursprungligen från Norrtälje och en av medlemmarna i SVART VATTEN som är baserat i Stockholm. Hos oss spelar han sina egna låtar på akustisk gitarr med fingerpicking av råa samt vackra melodier och texter. Det är ett nöje att välkomna honom här till ön. 


20:30 BF/C

Barish Firatli och Californiaman bildar tillsammans BF/C, en sällsynt duo som skapar soulig, elektronisk musik doppad i disco och dunkel.

Ingen förhandsbokning krävs, Gratis inträde.

Dye for indigo

En blå dag vid havet! Indigofärgning med shibori på Grindebacken!
Kursledare Johan Dyeforindigo Åberg gästar Grindebacken för en heldag med naturlig indigofärgning.

Johan inleder dagen med med att berätta om indigon och dess historia, visar textilier ur sin samling, shiboritekniker, böcker mm. Därefter följer en kreativ del där du får skapa din egen shibori, material till en scarf ingår.

Vill du även färga eget material så går det bra, tänk på att det ska vara tvättat. Bomull, linne, etc, naturmaterial får finast resultat. Skira material såsom siden etc. går oxå bra. Tänk på att inte ta med för tunga och stora textilier bara, vi vill att pigmentet räcker till alla. Johan går igenom allt material på plats. Fika ingår, men lunch medtages själv eller köpes i restaurangen.


ca. 11:00-17:00 (tid kan komma att uppdateras)

1 august

Boka plast här!

Repair on the beach

Mellan klockan 11 - 18 kommer anställda på Nudie jeans repair shops i Göteborg att laga insliten nudie på stranden. Välkommen hit med dina slitna jeans!

5 - 6 augusti

Ingen förhandsbokning krävs

All Gold Tattoo

I sommar välkomnar vi på Grindebacken fantastiska Kalle Söderqvist från All Gold Tattoo i Göteborg. Kalle kommer att hälsa på hos oss och tatuera sjömanstatueringar på stranden. Kom förbi på drop-in och välj mellan ett urval av motiv ritade av Kalle själv. 

Tatuera dig hos oss mellan himmel och hav. Välkommen!

12:00 - 18:00

22 - 23 juli 

18-årsgräns

Ingen förhandsbokning krävs

Stockholms Bränneri på sommarturné

Stockholms Bränneri hälsar på hos oss på Strandhaket i sommar som del av deras sommarturné. Välkomna till drinkar i solen!

16 juli

Ingen förhandsbokning krävs