Grindebacken Strandhak & Handelsbod
Event

Musik

Under sommaren kommer Grindebacken Strandhak och Handelsbod att öppna sina dörrar för flera fantastiska artister och band. Nedan kan du se och läsa mer om det som händer hos oss denna sommar.
2023

Ebba Bergendahl

28:e Juni 16:00

Den 28:e juni välkomnar vi årets första artist till vår scen på Grindebacken Strandhak: Ebba Bergendahl!

Ebbas musik spelar på bitterljuv nostalgi i super8format blandat av vemod och livets bästa företeelse, vardaglig närhet. När influenser från amerikansk RnB, blues och jazz möter svensk och europeisk singer-songwriter uppstår Ebbas värld och hon bjuder in dig med sina texter att känna varje stavelse i varje ord för att kunna se och uppleva livet så som hon gör.


The Moniker

5:e juli 16:00

Daniel Karlsson, med artistnamnet The Moniker, är känd sedan han var med i Idol 2007, där han kom på fjärde plats. 

The Moniker medverkade även i Melodifestivalen 2011 med låten ”Oh My God!”, och tog sig till finalen via Andra chansen, där han kom på tredje plats. Han tävlade även i Melodifestivalen 2012 med det egenskrivna bidraget ”I Want To Be Chris Isaak (This Is Just the Beginning)”.

2023 välkomnar vi The Moniker till vår scen på Grindebacken Strandhak. Med en stark röst och ett säkert scenspråk framför Daniel genre-brytande musik som passar perfekt i eftermiddagssolen.


Isabella Jasman

8:e juli 14:00

Isabella Jasman är en svensk artist och låtskrivare som skriver från hjärtat. Samtliga av hennes texter är antingen självupplevda eller upplevda av någon i hennes närhet.

Samarbetet med låtskrivaren och producenten Rasmus Faber blev ett faktum under 2019 och så har det fortsatt. Sedan dess har hon även börjat jobba med Mikael Sahlsten mfl. I sommar kommer hon till oss på Grindebacken Strandhak, där hon kommer bjuda på själfylld pop!

Klara Goliger

12:E JULI 16:00

Den 12 Juli Välkomnar vi varmt Göteborgsbaserade Klara Goliger på Scen på Grindebacken tillsammans hennes Cellist, Maria.

Klara Goliger är albumaktuell med debuten “The Piano Chair”. Enligt Göteborgs-Posten befinner sig albumet “på en närmast sensationellt hög nivå” och utnämndes till det bästa albumet från Göteborg 2022 av Johan Lindqvist.

Hennes sköra, melankoliska och lite finurliga pop har influenser från alla möjliga håll - Fiona Apple, Steve Reich och Björk för att nämna några. “The Piano Chair” är inspelad i klassiska Music-a-Matic Studios i Göteborg och handlar om att bli vuxen, kärlek och systerskap. Piano, stråkar, elbas, orgel och slagverk bär arrangemangen.

John Love

19:E JULI 16:00

John Love är en artist, låtskrivare och producent från Göteborg med visionen att skapa musik som är en mix av det organiska från 60-80 talet tillsammans med modernare influenser inom Soul, indie-rock, och pop.

När John Love spelar live hör man tydliga soulstämmor tillsammans med varma gitarrtoner, goa baslinor, vackra keys och synthar och grooviga trummor.


BF/C

29:e juli 14:00

BF/C är sammansmältningen av Californiaman (Joel Igor Hammad Magnusson) och Barish Firatli. En sällsynt duo som skapar soulig, elektronisk musik doppad i disco och dunkel.

Event

Island Conjunction 2023

Festivalkväll på Grindebacken Strandhak!

Förra årets favorit kommer tillbaka den 22 juli! Under eftermiddagen och kvällen kommer flera duktiga artister och band att spela på vår scen. Kom förbi och lyssna på din favorit eller upptäck något nytt bland vår line-up! 

En magisk kväll med mat, dryck och musik i solen.

Välkomna!

Event

Arkiv

Vill du veta vilka tidigare konserter och evenemang som tagit plats på Grindebacken? Det hittar du här!